Методи дослідження для побудови моделі взаємозв’язаних часових рядів - Гардер, С. Е.; Головач, Е. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2012)
В статті пропонуються математичні методи для побудування моделі залежності взаємопов’язаних часовими рядів та визначення причинно-наслідкових залежностей