Про модифікуючий вплив молібдену на вакуумні конденсати міді - Зубков, А. И.; Островерх, А. А. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2012)
Проаналізовано концентраційні залежності розміру зерна і періоду кристалічної градки мідної матриці для бінарної системи Cu-Mo. Зроблено припущення, що Мо при конденсації двокомпонентного пару виступає в ролі модифікатора для міді, який диспергує зеренну структуру внаслідок формування сегрегацій на поверхнях зростаючих зерен. Для перевірки гіпотези була розрахована концентрація Мо в конденсаті необхідна для створення адсорбційних шарів, що складають 0,5 і моно шару