Оптимізація алгоритму резолюції в логіці висловлювань за допомогою 0,1-ного уявлення диз’юнктів - Волченко, Максим Владимирович (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2012)
Роботу присвячено вирішенню задачі перевірки виконуваності формул логіки висловлювань, що характеризуються великою потужністю. Запропоновано 0,1-не представлення диз’юнктів і матрична структура представлення зв’язків диз’юнктів, для яких розроблено алгоритм резолюції з евристичної функцією вибору зв’язку для резольвування. Наведено результати експериментальних досліджень, що підтверджують ефективність запропонованого алгоритму