Метод выделения изображений небесных объектов, смазанных собственным движением - Соковикова, Н. .С.; Саваневич, В. .Е.; Брюховецкий, А. .Б.; Безкровный, М. .М. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2015)
Розроблено метод виділення зображень небесних об’єктів, змазаних власним рухом. Для цього перш за все досліджена множина можливих селективних ознак. Запропонований метод включає в себе три етапи, один з яких виконується під час внутришньокадрової обробки, а два інших – під час міжкадрової обробки серій кадрів однієї ділянки зоряного неба. В роботі наведені результати експериментальних досліджень розподілу селективних ознак, що використовуються, та частот хибних виявлень на етапах роботи методу. Запропонований метод може бути використаний для виявлення об’єктів з високою швидкістю видимого руху в програмах астероїдних оглядів.