Влияние температуры на содержание различных форм гемоглобина - Тимченко, Н. .Н.; Рубакина, В. .А.; Евстигнеев, М. .П.; Лавриненко, С. .Н. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2015)
Досліджено вплив температури в області +4-+38°С на спектроскопічні властивості гемоглобіну в розчинах гемолізату при різних термінах зберігання гемолізату. Визначено вміст різних форм гемоглобіну (окси-, дезокси- і метгемоглобіну) в розчині гемолізату при різних температурах в залежності від термінів зберігання. Встановлено, що при збільшенні терміну зберігання від 1 до 7 діб в розчині гемолізату зменшується вміст оксигемоглобіну і збільшується вміст дезокси- і метгемоглобіну