Вживання методів робастного управління рухом морського судна по курсу - Ивановский, Н. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2012)
У роботі розглянуто питання здобуття закону управління рухом морського судна по курсу за наявності зовнішнього обурення з невідомим законом розподілу. У якості методики дослідження використовувався один з методів робастного управління – «ковзаючий режим»