Ефективність використання фільтраційного сушіння подрібненої “енергетичної” верби - Атаманюк, В. М.; Мосюк, М. І.; Ятчишин, Ю. Й. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2011)
В статті наведені експериментальні дослідження кінетики фільтраційного сушіння подрібненої “енергетичної верби”. Наведені розрахунки ефективності сушіння фільтраційним методом та зроблено порівняльний аналіз з сушінням в барабанній сушарці та киплячого шару. Запропонована методика вибору параметрів процесу та розрахунку основних конструктивних розмірів установки фільтраційного сушіння