Можливість проведення реакції гідратації фосфоліпідів олій з використанням ферментного препарату фосфоліпази С - Гладкий, Ф. Ф.; Волошенко, С. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2011)
Здійснено реакцію пробної гідратації фосфоліпідів олії соняшникової з використанням вітчизняного ферментного препарату фосфоліпази С, виробництва ЗАТ «Ензим». Встановлено, що фосфоліпаза С специфічно каталізує розщеплення естерного зв’язку між диацилгілцерином та залишком заміщеної фосфорної кислоти в молекулі гліцерофосфоліпіду. Тим самим доведена можливість застосування фосфоліпази С в технології гідратації фосфоліпідів олій