Про комплексну переробку марганцевих шламів - Конько, О. І.; Куріс, Ю. В.; Грицай, В. П. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2011)
Розглянуто технологію збагачення марганцевих шламів з низьким вмістом марганцю різного гранулометричного складу, зі створенням мобільних комплексів із збагачення метало містких шламів з одержанням концентрату з вмістом марганцю 38 ... 42%