Забезпечення найменшою інтенсивності відмов термоелектричного пристрою заданої конструкції - Зайков, В. П.; Мещеряков, В. И.; Гнатовская, А. А. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2011)
Отримані співвідношення для оцінки показників надійності, проведений порівняльний аналіз основних параметрів двокаскадних термоелектричних охолоджувальних пристроїв (ТЕП). Приведені дані розрахунків основних параметрів та показана можливість вибору режиму роботи двокаскадних ТЕП заданої конструкції