До питання про вплив транспортного затору на динамічний габарит автомобіля - Гюлев, Н. У. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2011)
Розглянуті питання впливу транспортного затору на зміну часу реакції водія і динамічного габариту автомобіля. Приведені деякі результати розрахунків оцінки зміни динамічного габариту автомобіля і його впливу на безпеку руху