Синтез автоматизованої системи енергозберігаючого керування системами низькопотенційного комплексу електростанцій - Канюк, Г. И.; Мисько, А. Р.; Лаптинов, И. П.; Стеблянко, Д. д.; Топчий, А. Н. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2011)
Сформульовано завдання створення енергозберігаючої системи автоматичного керування режимами роботи конденсаторів парових турбін. Розроблена загальна математична модель стаціонарного режиму роботи конденсатора. Сформований алгоритм еталонної програми функціонування конденсатора при заданих значеннях витрат пари і конденсату