Моделювання електрохімічного акумулятора в комплексній автономні енергоустановки - Наказненко, М. Н. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2011)
Установлено, що успішне вирішення задач моделювання розрядної характеристики електрохімічного накопичувача можливе за рахунок використання багатофакторних нейромережевих моделей. В результаті дослідження було запропоновано методику побудови високоякісної нейромережевої математичної моделі та розроблено нейромережева модель, що позволяє з високою точністю моделювати роботу електрохімічного накопичувача