Дослідження ефективності застосування комплексних органо-мінеральних добрив для зменшення забруднення грунтів важкими металами - Макаренко, Н. А. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2012)
Проведені дослідження по зв’язуванню важких металів у нерозчинні комплексні сполуки за рахунок внесення органо-мінеральних добрив, на основі вітчизняних фосфоритів, дослідження процесу вимивання важких металів з ґрунтового шар