Отримання ліпосомальних форм гідрофобних антиоксидантів - Шахмаев, А. Е.; Краснопольский, Ю. М. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2012)
Представлені дані, що підтверджують ефективність гідрофобних антиоксидантів в ліпосомальній формі для лікування захворювань різної етіології. Показано, що наночастинки - ліпосоми – дуже перспективні носії для гідрофобних антиоксидантів. У роботі наведені дані, отримані авторами, при створенні ліпосомальних форм коензиму Q10 і вітаміну Е. Вивчена залежність розміру ліпосом від технології отримання та складу зразка