Огляд та перспективи розвитку досліджень, присвячених корекції коефіцієнта потужності - Степенко, С. А. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2013)
У статті наводиться короткий огляд робіт, присвячених корекції коефіцієнта потужності. Розглянуто тематику досліджень авторитетних зарубіжних вчених, публікації яких представлені в електронній бібліотеці IEEE Xplore. Проаналізовано напрямки досліджень за темою корекції коефіцієнта потужності, за якими останнім часом були захищені дисертації вітчизняними вченими. На основі проведеного огляду сформульовані перспективи подальших досліджень по темі корекції коефіцієнта потужності