Аналіз поведінки електромеханічної системи ВЕУ з аеродинамічним мультипліціювання з урахуванням втрат - Алексеевский, Д. Г.; Бурова, А. А.; Кулаков, С. А. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2013)
Розглядається математична модель електромеханічної системи ВЕУ на базі схеми з аеродинамічним мультиплікатором, з урахуванням потужності затурбінного потоку повітря. Досліджується питання про вплив втрат на роботу системи