Параметричний синтез стабілізатора змінної структури - Мамзанишвили, А. С.; Александрова, Т. Е. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2013)
Пропонується рішення задачі вибору параметрів стабілізатора змінної структури для танкової гармати, які забезпечують роботу стабілізатора в ковзному режимі, що призводить до підвищення точності стабілізації вісі каналу стволу відносно напрямку на ціль