Система віртуальної ультразвукової діагностики для підготовки біомедінженерів - Аврунин, О. Г.; Носова, Я. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2013)
В роботі розглядається проблема розробки системи віртуальної ультразвукової діагностики для підготовки біомедінженерів. Важливою складовою такого продукту є фантомний об'єкт, який імітує реального пацієнта. В якості фантомного об'єкта пропонується використовувати штучно створене зображення органів пацієнта в нормі і з типовими патологічними станами