Математичні моделі систем управління процесом виробництва ВУТ - Кушнир, И. С.; Андреев, А. И. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2013)
Наведені результати розробки узагальнених моделей систем управління виробництвом водовугільного палива (ВВП) з принципом управління за відхиленням і комбінованим принципом управління. Отримані передатні функції систем за помилкою. Розглянута можливість підвищення порядку астатизму шляхом використання компенсуючих пристроїв в комбінованій системі управління