РОЗРОБКА ТА ПРОГРАМНА РЕАЛІЗАЦІЯ АЛГОРИТМІЧНОЇ МОДЕЛІ ТРАНСЛЯЦІЇ ДОКУМЕНТІВ НА РІЗНОМАНІТНИХ ПРИСТРОЯХ - Татарінова , Оксана; Марусенко, Олексій; Ісаєв, Владислав (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2022)
Спроектовано, розроблено та реалізовано веб-застосунок, призначений для трансляції електронних документів на різноманітних пристроях серед аудиторії, що знаходиться на відстані один від одного. Розроблено підходи, алгоритми та сервіс для трансляції документів різного формату на різних пристроях без використання проектора. Для побудови алгоритмів використано класичні методи стиснення та шифрування даних й паралелізму. Програмне забезпечення реалізоване мовою JavaScript з використанням фреймворків Node.js та Vue.js. Також для збереження даних користувачів використано базу даних MongoDB. Для відображення результатів роботи було розроблено сервіс для трансляції з документів різного формат у через мобільний пристрій на інші пристрої. Розроблено зручну архітектуру програмного забезпечення, яка дозволяє з легкістю підтримувати та удосконалювати сервіс у майбутньому. Реалізовано зручний та зрозумілий графічний інтерфейс для взаємодії з користувачем. Як відомо, безпосереднє використання класичних методів та алгоритмів стиснення та шифрування даних дає змогу надійно використовувати та зберігати дані користувачів. З багатьох алгоритмів було використано метод RSA. Метод RSA – це криптографічний алгоритм із відкритим ключем, заснований на обчислювальній складності задачі на множення великих цілих чисел. Також для більшої ефективності у сервісі було розроблено методи паралелізму та мікросервісну архітектуру. Мета їх полягає в тому, щоб розподілити навантаження сервісу на різні підсервіси для більшої ефективності роботи програми.