Повышение износостойкости плазменных покрытий на основе композиционного порошка с наночастицами SiO2 - Копылов, В. И.; Чорний, А. В.; Войтович, О. А.; Селиверстов, И. А.; Смирнов, И. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2011)
Проведені дослідження мікроструктури та зносостікості плазмових покриттів на основі порошкаПГ19М с наночастиками SiO2. Показано, підвищення зносостійкості і мікротвердості цихпокриттів при незначному, масовому вмісті наночастинок SiO2.