Механізм та кінетика екстрагування олії замаранту в умовах нерухомого шару - Стадник, Р. В.; Семенишин, Є. М. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2011)
Розглянуто кінетику екстрагування олії з подрібненого насіння амаранту гібриду в умовахнерухомого шару. В основу такої моделі положено рівняння (1) кінетики екстрагуванняцільового компонента з пористих структур. Визначено час повного вилучення цільовихкомпонентів, а також коефіцієнт стислої дифузії. Показано, що експериментальні данізадовільно узгоджуються з теоретичними уявленнями