Одержання вищіх жирних спиртів реакцією амідування рослинного воску - Левчук, І. В.; Гетманцев, О. М.; Мельник, А. П. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2011)
Досліджено реакцію взаємодії діетаноламіну з бджолиним та рослинним восками при мольномувідношенні реагентів 1:1 і температурах 483, 503 та 523 К впродовж двох годин. Визначено фракційнийсклад продуктів реакції. Виділено вищі жирні спирти, які утворюються в процесі реакції. Оціненофізико-хімічні показники одержаних спиртів.