Визначення величини простою составів в очікуванні відправлення на сортувальних станціях - Малахова, О. А.; Тищенко, О. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2011)
При переході до європейських методів в організації руху поїздів постає питання про змінусистеми накопичення та відправлення поїздів із сортувальних станцій. Проаналізовані простоїпід накопиченням та непродуктивні простої готових составів при відправленні поїздів.Зменшити час знаходження транзитного вагонопотоку з переробкою на сортувальних станціяхможливо завдяки гнучким підходам до процесу формування поїздів.