Теоретические основы технологического мониторинга монтажных соединений РЭС - Невлюдов, И. Ш.; Второв, Е. П.; Андрусевич, А. А. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2011)
Розглянуті питання моніторингу ЖЦ РЕЗ на етапі виробництва. На основі вирішення завданьтеорії флуктуацій приводиться обґрунтування зв'язку між процесами формування з'єднання,якістю з'єднання і спостережуваної поверхні монтажних з'єднань.