Плазмохімічна гідрофілізація поліхлорвінілових плівок - Бондаренко, Ю. О.; Кожемяка, О. В.; Трачевський, В. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2011)
У статті проведено оцінку впливу низькотемпературної плазми на поліхлорвінілову плівку , якосновного методу модифікації поверхневих властивостей полімерів. Плазмохімічнамодифікація полихлорвинилової плівки в низькотемпературному газовому розряді уповітряній атмосфері , призвела до гідрофілізації поверхні плівки, за рахунок збільшеннякількості полярних груп, що забезпечують високі адгезійні властивості модифікованихповерхонь.