Ресурсосберегающая технология получения заготовок ободов колес с использованием агрегата продольно-поперечной резки - Кононенко, Д. Ю.; Павлюк, А. В.; Антоненко, А. В.; Разиньков, Н. А. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2013)
Проведенмй аналіз марочної та розмірної номенклатури початкового металопрокату,використовуваного при виготовленні колісних дисків і ободів. Визначені параметри і характеристикирозкрою рулонів, необхідні для вибору агрегату. Розглянуто один з напрямків підвищенняекономічної ефективності виробництва ободів коліс шляхом оптимізації технології виробництвазаготовок з урахуванням виробничої програми.