О некоторых вопросах разработки и применения валков профилегибочных станов с раздельным вращением формующих элементов - Ахлестин, А. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2013)
Проаналізовано існуючи конструкції валків з розподільним обертанням формуючихелементів. Виявлено основні проблеми, що пов’язані з проектуванням валків та їх використанням привиробництві гнутих профілів. Надано практичні рекомендації щодо удосконалення конструкціївалкового інструменту та підвищення ефективності його застосування шляхом усунення відносногоковзання у калібрах валків.