Влияние температуры и скорости деформации на механические свойства сталей, применяемых в краностроении - Рягин, С. Л.; Беликов, С. Б.; Шевченко, В. Г. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2013)
Експериментально вивчений вплив температури та швидкості деформації на механичнівластивості сталі 09Г2С. Показано, що вплив температури та швидкості деформації на механичнівластивості конкретних сталей може не відповідати класичним уявленням. Пластичне деформуваннявідбувається і при низькій температурі.