Экспериментальное исследование влияния слабого по энергии внешнего магнитного поля на свойства углеродистых сталей - Гринкевич, В. А.; Краева, В. С.; Шевченко, Т. Н.; Краев, М. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2013)
Описані перспективи використання зовнішнього магнітного поля при обробці металів.Представлені умови експериментальних досліджень по виявленню впливу слабого по енергіїзовнішнього магнітного поля на властивості вуглецевих сталей в умовах холодної пластичноїдеформації. Приведені результати металографічного аналізу зразків із вуглецевих сталей, яківипробовувались на розтяг та стиснення.