Изучение двухпараметрической степенной кривой упрочнения на основе твердости и характеристик прочности металла - Грушко, А. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2013)
У роботі запропоновані методи побудови кривих зміцнення на основі стандартних механічниххарактеристик матеріалу – твердості Брінелля у поєднанні з даними границь міцності і текучості прирозтягуванні. Апроксимація кривих зміцнення прийнята у вигляді степеневої функції за П. Людвігом.Побудовані номограми, показана особливість методів і їх точність на прикладі 8 різних матеріалів.