Выбор и обоснование методов теоретических исследований процесса деформирования осесимметричных заготовок - Драгобецкий, В. В.; Пузырь, Р. Г.; Аргат, Р. Г. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2013)
Показано, що методи теоретичного дослідження процесів обробки металів тиском повиннібути обґрунтовані з позицій очікуваної точності одержуваних результатів і фізичної суті явищ, щовідбуваються в осередку деформації, які виникають в залежності від способу докладання зусиль,геометрії інструменту та заготовки, властивостей деформованого металу, умов тертя міжконтактуючими поверхнями. Складність математичних моделей, реалізація алгоритму і в підсумкуадекватність рішення залежить від прийнятих спрощень і схематизації пропроцесів деформування.