Исследование деформаций металла в местах изгиба при осадке гнутых профилей замкнутого сечения - Забара, А. С. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2013)
У статті проведено дослідження деформацій металу в місцях згину при осаджування трубноїзаготовки за допомогою методу кінцевих елементів . Проведено аналіз різних схем формоутворення .Зроблено висновок про можливість моделювання процесу осаджування заготовки з використаннямметоду кінцевих елементів. Встановлено найбільш відповідний певним умовам і завданням спосібсхеми формоутворення.