Закономірності формування структурних та механічних властивостей сплава системи Zr-Nb в умовах інтенсивних пластичних деформацій - Злочевська, Н. К. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2013)
Встановлені закономірності формування структурних властивостей шляхом деформування візотермічних умовах. На основі експериментального формоутворення методом гвинтової екструзіїзразків, чисельного моделювання та металографічних дослідів встановлений взаємозв’язок міжступеню інтенсивності деформацій та морфологією структури матеріалу, а також його механічнимивластивостями. Обґрунтовано підвищення пластичності за рахунок подрібнення структурнихкомпонентів матеріалу.