Разработка схемы ковки валов с интенсивными пластическими деформациями - Марков, О. Е. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2013)
У роботі досліджено схеми кування валів з застосуванням попереднього профілюваннязаготовки клиновими бойками. Для цієї схеми встановлена нерівномірність розподілу деформацій поперерізу поковки. Правка профільованої заготовки плоскими бойками забезпечує рівномірний розподіл деформацій. Максимальне значення показника жорсткості схеми напруженого станузабезпечується при остаточному куванні плоскими бойками профільованої заготовки.