Обоснование выбора оптимальных вариантов механической обработки высокоточных деталей - Крюк, А. Г.; Новиков, Ф. В.; Рябенков, И. А. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2013)
У статті обґрунтований вибір оптимальних варіантів механічної обробки високоточнихдеталей гідроапаратури, включаючи раціональні режими різання, характеристики лезових іабразивних інструментів та інші умови обробки. У результаті досліджень установлено, щозастосування сучасних різальних інструментів і високооборотних верстатів зі ЧПУ дозволяєкардинально вирішити проблему підвищення ефективності обробки деталей гідроапаратури пополіпшенню якості, зниженню собівартості й підвищенню продуктивності обробки.