Пути совершенствования системы управления паровоздушных штамповочных молотов - Руденко, Н. А.; Бочанов, П. А.; Ерёмкин, Е. А.; Попивненко, Л. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2013)
У статті розглянутий ряд перспективних схем конструктивного виконання системи задаючоїдії, яка є складовою частиною механізму управління роботою пароповітряних штампувальнихмолотів. Вживання таких систем задаючої дії в сучасних пароповітряних штампувальних молотахдозволить скоротити час переналагодження з одного удару на іншій (з мінімальною енергією намаксимальну), підвищити точність регулювання енергії удару, а, відповідно, і надійність роботинайбільш навантажених вузлів і деталей молотів.