Влияние трения на напряженно-деформированное состояние кольца при холодной раскатке - . Scicluna.Steven,; Хавин, В. Л.; Симсон, Э. А.; Автономова, Л. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2013)
Розглянуто задача чисельного моделювання процесу холодного розкочування підшипниковихкілець. Приведена математична постановка у вигляді вирішуючої системи рівнянь. У тривимірнійпостановці чисельно методом скінченних елементів за допомогою пакету DEFORM при різнихкоефіцієнтах тертя вирішена контактна задача для операції розкочування кільця.