Розробка аналітичного методу розрахунку розмірів і форми заготовок для витягування коробчастих виробів - Стеблюк, В. І.; Холявік, О. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2013)
В статті наведено аналітичний метод для визначення розмірів і форми заготовок при витягуванні коробчастих виробів з використанням методу потенціалу. Проведені експериментальні та теоретичнідослідження підтвердили можливість розвитку методів визначення розмірів і форми заготовок привитягуванні коробчастих виробів за рахунок використання методу потенціалу, показали задовільну кореляцію між собою результатів, отриманих експериментально та розрахованих за допомогою програмних засобів, розроблених на основі відповідних математичних моделей процесів.