Дослідження сталі JIS G3458 STPA22 після тривалої експлуатації - Штонда, Ю. М.; Карпюк, Л. В.; Іванченко, В. В.; Ревенко, С. А.; Архипов, О. Г. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2014)
Значна частина обладнання хімічної промисловості наближається до вичерпування запланованого ресурсу. Подальша його експлуатація можлива за умови відповідності механічних характеристик значенням, що закладені в нормативні документи. На прикладі дослідження характеристик міцності ощаднолегованої сталі JIS G3458 STPA22 з системи пароутворення цеху синтетичного аміаку показано можливість прогнозування змін механічних характеристик протягом тривалої експлуатації.