Термография дефектных структур при циклической активации уп- ругими напряжениями - Литвиненко, В. В.; Клепиков, В. Ф.; Прохоренко, Е. М.; Брюховецкий, В. В.; Базалеев, Н. И. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2014)
Запропоновано та апробовано метод тепловізійної термографії дефектних структур в металах і сплавах на основі циклічної активації пружними напруженнями об’єкта контролю та реєстрації термоаномалій, зумовлених структурними неоднорідностями. Виявлено значну чутливість методу до проявлення нелінійності параметру теплопровідності через наявність мікродефектів у зразку.