Вероятность взрывов газовоздушной смеси в газифицированной квартире из-за аварий на газораспределительном пункте - Москвина, И. И. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2014)
Запропоновано методику оцінки вибухобезпеки побутових об'єктів внаслідок аварій на газо-розподільчому пункті (ГРП), яка математично описує залежність ймовірності загазованості примі-щення протягом року від параметрів потоку відмов регулятора тиску, скидного та запірного клапа-нів, встановлених на газорозподільному пункті, і термінів їх діагностики, що дозволяє обгрунтувати доцільність встановлення електромагнітного клапана-відсікача на вводі в газифіковане приміщення. Наведені приклади розрахунків.