Методи та засоби розробки програмних додатків для операційної системи Андроід - Харченко, К. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2014)
Пропонується набір сучасних методів та засобів розробки програмних додатків для операційноїсистеми Андроід, які дозволяють ефективно створювати та тестувати програмне забезпеченняклієнт-сервер з використанням хмарних систем у якості серверної частини.