Метод обобщения опытных данных при выделении водорода в реакциях взаимодействия алюминиевых сплавов с водой - Добрицкая, Н. Ф.; Трошенькин, Б. А. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2014)
У даній статті викладені результати вимірювань параметрів процессу виділення водню зводи за допомогою алюмінієвих сплавів при постійному тиску і при постійному об’емі.Досліджено вплив розміру частинок сплаву Al 85 на швидкість виділення водню. Отриманірезультати узагальнені рівнянням Єрофєєва.