Методологія скринінгу залишкових кількостей екотоксикантів в сировині, оліях та жирах - Левчук, І. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2014)
В статті представлено дослідження зразків олійної сировини, олій та жиру на вмістекотоксикантів (пестицидів, поліциклічних ароматичних вуглеводнів, поліхлорованих біфенілів)з використанням газового хроматографа з мас-селективним детектором.