Перспективы использования яичной скорлупы в технологии сладких блюд на основе пектина - Кондратюк, Н. В.; Степанова, Т. М.; Пивоваров, Е. П. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2014)
Розглянуто реакцію комплексоутворення між Са2+ та залишками галактуронових кислотнизькоетерифікованого пектину. Описано механізм утворення термооберненого гелю.Розроблено схеми отримання напівфабрикатів «Порошок яєчної шкаралупи» та «Пектиновийгель із порошком яєчної шкаралупи». Проведено порівняльний органолептичний аналіз системна основі желатину та кальцієвмісного пектину.