Рациональные температуры при шлифовании некоторых наплавленных и напыленных на рабочие поверхности деталей сталей, сплавов и химических соединений (часть 2) - Лебедев, В. .Г.; Клименко, Н. .Н.; Чумаченко, Т. .В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2014)
Розглянуто закономірності зміни фазово-структурного стану наплавленого або напиляного шару на робочих поверхнях деталей машин в залежності від температури шліфування. Показано, що температура шліфування може чинити негативний вплив на надійність і довговічність однофазних сталей і сплавів, що не випробовують фазові перетворення. Дано рекомендації по вибору безпечного температурного режиму при різних видах шліфування