Обґрунтування вимог, розробка та дослідження скриптової мови безпечного управління в інформаційно-телекомунікаційних системах - Горбенко, Ю. .І.; Бобух, В. .А.; Пономар, В. .А. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2014)
Стаття присвячена питанням аналізу стану застосування та властивостей скриптових мов для безпечного управління в інформаційно-телекомунікаційних системах. Розглядаються існуючі скриптові мови та робиться аналіз можливостей та умов їх застосування для безпечного управління. Висуваються вимоги до створення нової скриптової мови та розглядається один із методів її реалізації