Определение параметров электромагнитных видеоимпульсов для увеличения иммуноглобулинов в молозиве коров - Торчук, М. .В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2014)
На збереження новонароджених телят в перші дні життя особливо впливає кількість імуноглобуліну в молозиві і молоці корів. Імуноглобуліни виконують провідну роль у гуморального імунітету, їх рівень відображає функціональну активність В-лімфоцитів. Тому для збільшення імуноглобулінів в молозиві і молоці новотельних корів були проведені дослідження з визначення біотропного параметрів імпульсного електричного поля для впливу на молочну залозу новотельних корів з метою збільшення імуноглобулінів класу LgG і LgM в молозиві і молоці